Bloglar

Blog Yazıları

ceydaozen 12/30/2023 0 Yorum

Toyota Üretim Sistemi

Toyota Üretim Sistemi, Toyota tarafından geliştirilen bir üretim yönetimi felsefesidir. Müşteri odaklılık, atıl kaynakların azaltılması, çekme sistemi, üretim akışı, kalite kontrol, işçi katılımı ve sürekli iyileştirme gibi temel prensipleri içerir. TPS; atıl kaynakları minimize ederek verimliliği artırır, müşteri taleplerine göre esnek üretim sağlar ve kaliteyi her aşamada ön planda tutar. Bu sistem, dünya genelinde "lean manufacturing" anlayışının öncüsü olmuş ve birçok endüstride benzer uygulamalar için ilham kaynağı olmuştur.

Daha fazla

ErenToree 12/9/2023 0 Yorum

Endüstri Mühendisliği Ve Veri Bilimi Ile Otomasyonun Geleceği: Endüstri 4.0

Geleceğin Otomasyon Trendleri: İnsan-Makine İşbirliği ve Veri Bilimi

Daha fazla

Sudenazparmakszz 11/5/2023 0 Yorum

Otomotiv Sektöründe Yapay Zeka

Globalleşen dünyada sorunlarımızı gidermek aynı zamanda artan rekabette önde olmak için yapay zeka ile çözümler aranmaktadır.Otomotiv sektöründe gelişen teknolojilerin araçlara aktarılması ayrıca yeni buluşlara imza atılması adına yapay zekadan yararlanmak ilk akla gelenlerdendir.Gelişen otomotiv sanayisinde müşteri memnuniyeti ön planda olmak üzere şirketlerin bir diğer düşüncesi de kendilerine olan katkılarıdır.Elbette her şirket kendi isminin bir ilke imza atmasını var olan problemleri geliştirdikleri yapay zeka teknikleriyle ortadan kaldırıp hata ön izlemesi yaparak üst düzey konfor sunabilmek için gerek üretim aşamasında gerek pazarlamada yapay zekadan sıkça yararlanmaktadır.

Daha fazla

Berkay165 11/2/2023 0 Yorum

ERP Sistemleri Nedir, Nasıl Çalışır Ve Avantajları Nelerdir ?

ERP, işletmenin farklı iş süreçlerini tek bir entegre yazılım çatısı altında birleştiren bir iş yönetimi yazılımıdır. Bu yazılımlar, finans, insan kaynakları, envanter yönetimi, üretim ve daha birçok iş fonksiyonunu birleştirir ve bilgiyi tüm organizasyon boyunca paylaşılabilir hale getirir. ERP, işletmenin farklı bölümleri arasında bilgi akışını kolaylaştırarak iş süreçlerini daha verimli hale getirir.

Daha fazla

efsuncengiz 8/29/2023 0 Yorum

PUKO Döngüsü

Bu yazımda sizlerle, Endüstri Mühendisliğinde çok önemli bir teknik olan PUKÖ döngüsü nedir? Nasıl kullanılır? vb. sorulara cevap vermeye çabaladım .Mesleki anlamda yardımı olabileceğini düşünüyorum .Hepinize keyifli okumalar dilerim.

Daha fazla

efsuncengiz 8/26/2023 0 Yorum

FREDERİCK WİNSLOW TAYLOR

FREDERİCK WİNSLOW TAYLOR'ın Biyografisi

Daha fazla

Sude 8/25/2023 0 Yorum

Kariyer Yolculuğuna Işık Tutacak 5 Etkileyici TEDx Konuşması

Bu yazımda sizlerle, ilham verici ve bilgi dolu 5 TEDx konuşmasını paylaşmak istiyorum. Bu konuşmalar, sadece teknik bilgi sunmakla kalmayıp aynı zamanda kariyer yolculuğunuza yön vermenize yardımcı olacak fikirler ve deneyimler sunuyor.

Daha fazla